Setiap blogger baru semestinya mahu dapatkan akaun Google AdSense diluluskan secepat mungkin, akan tetapi kebanyakan tidak dapat kelulusan pada masa yang diinginkan malah ada yang tidak diluluskan terus.

Sebelum anda memohon Adsense, sila baca proses kelulusan baru AdSense, kerana ia akan menjawab kebanyakan soalan anda yang berkaitan dengan langkah-langkah yang diperlukan untuk mendapatkan kelulusan segera. Pastikan blog anda milik anda bersama konten asal serta telah ditambah bilangan muka dalam 15 laman.

Reka bentuk blog anda juga memainkan peranan utama dalam mendapatkan kelulusan, kerana Google menjalankan langkah kelulusan akaun secara manual (kelulusan dibuat oleh manusia) dan jika reka bentuk laman web anda adalah kelam kabut atau tidak teratur, maka ini boleh membawa kepada ketidak kelulusan permohonan.

Langkah-Langkah Yang DiPerlukan Untuk Mendapatkan Kelulusan Segera Dari AdSense

 1. Domain Custom: Gunakan domain peringkat atas (TLD) iaitu www.example.com tidak www.xxx./example.
 2. Tunggu sekurang-kurangnya 20 hari selepas setup laman web, untuk mendapatkan trafik yang baik.
 3. Keaslian kandungan. Cuba tulis kandungan yang unik dan asli.
 4. Gunakan nama sebenar anda dan bukan nama palsu.
 5. Permohonan hendaklah dikemukakan dengan teliti. Anda perlu menulis alamat anda dengan betul, menggunakan Alamat yang asli dan dalam format yang betul.
 6. Pastikan maklumat domain dapat di 'access': Gunakan maklumat peribadi yang sama yang anda telah digunakan semasa pendaftaran domain untuk pengesahan Google.
 7. Jika Ditolak, pohon semula: Sebab penolakan boleh jadi atas beberapa sebab yang berbeza. Anda harus mempertimbangkan memperbetulkan kesilapan dan pohon semula kepada Google AdSense. Kebanyakan pemohon tidak cuba pohon semula. Walhal selalunya ianya cuma mengambil 1-2 jam untuk menetapkan alasan penolakan, dan apabila anda memohon semula ia akan lebih mudah untuk mendapatkan diluluskan. Mempunyai kandungan yang baik di kedua-dua kualiti dan kuantiti.
 8. Blog trafik: Tidak ada apa-apa seperti keperluan trafik minimum, sekiranya anda ada trafik seperti 50 hits / hari membuat peluang untuk dapat kelulusan menjadi lebih tinggi. Anda boleh membaca panduan Google adsense sebelum memohon.
 9. Professional laman web adalah apa yang anda perlukan: AdSense bergantung kepada penerbit dan pengiklan, dan memikirkan mereka sebagai sebuah syarikat yang ingin mendapatkan lebih banyak penerbit. Pada tim sama, AdSense adalah sangat ketat mengenai kualiti penerbit, dan itulah sebab mereka adalah nombor satu platform Iklan untuk blogger. Anda perlu bekerja keras untuk menjadikan blog anda profesional, dan membuat ia kelihatan menarik. Sekarang, apabila saya mengatakan yang menarik, ia tidak bermakna anda akan menambah widget tidak berkesudahan di sidebar, walaupun pendekatan minimalis adalah baik pada masa-masa.
 10. Gunakan Google webmaster dan analisis untuk mengoptimumkan kandungan laman web anda dan untuk mendapatkan yang terbaik daripada Search Engine.
 11. Webhosting Anda: Kebanyakan blogger baru cuba untuk menggunakan syarikat-syarikat Webhosting percuma, dan itulah salah satu sebab mereka menghadapi penolakan. Tidak, itu bukan kerana Google membenci syarikat Webhosting percuma, tetapi kebanyakan masa (langkah 2). Jika anda pernah mendengar istilah, $Money makes Money$, 'spend'lah sedikit untuk membeli domain & hosting, sekiranya anda tidak akan menghadapi sebarang masalah untuk belanjakan sedikit modal. Cadangan saya adalah Namecheap, di mana anda boleh membeli hosting dengan harga serendah $ 4.95 / bulan bersama-sama dengan 1 domain percuma.
 12. Jangan membuat laman web anda hanya untuk AdSense atau affiliate maksud saya tiada isi kandungan hanya semata-mata iklan adsense. Akhirnya jika anda mendapat AdSense diluluskan jangan klik iklan anda sendiri.