Asas Facebook-Panduan Asas Platform Media Sosial FB

Abez
Asas Facebook, Facebook, Facebook page
Free
  • 2 lessons
  • 0 quizzes
  • 0 week duration

Facebook boleh diakses dari pelbagai jenis peranti dengan sambungan Internet, seperti komputer desktop, komputer riba dan komputer tablet, dan telefon pintar. Selepas mendaftar, pengguna boleh membuat profil yang menunjukkan nama, pekerjaan, sekolah yang dihadiri dan sebagainya. Pengguna boleh menambah pengguna lain sebagai "rakan" "friends", pertukaran mesej, kemas kini status pos, berkongsi foto, video dan pautan, menggunakan pelbagai aplikasi perisian ("apps"), dan menerima pemberitahuan aktiviti pengguna lain. Di samping itu, pengguna boleh menyertai kumpulan pengguna kepentingan bersama yang dianjurkan oleh tempat kerja, sekolah, hobi atau topik lain, dan mengkategorikan rakan mereka ke dalam senarai seperti "People From Work" atau "Close Friends". Di samping itu, pengguna boleh melaporkan atau menyekat orang yang tidak menyenangkan.

Facebook mempunyai lebih daripada 2.2 bilion pengguna aktif bulanan sehingga Januari 2018. Popularitinya telah membawa kepada liputan media yang terkenal untuk syarikat, termasuk pengawasan ketara terhadap privasi dan kesan psikologi yang ada pada pengguna. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, syarikat itu telah menghadapi tekanan yang kuat terhadap jumlah berita palsu, ucapan benci dan gambaran keganasan yang berleluasa di atas perkhidmatannya, yang mana semuanya cuba mengatasi.

Abez
Certified Trainer in eUsahawan. Certified Trainer SuperChampz’s MALAYSIA. Certified Trainer in Google Analytics. Certified Trainer in Google Adwords. Seorang yang karismatik dan menarik. Beliau merupakan lulusan dari UiTM. Seorang pengkaji metodologi pembelajaran perniagaan pemasaran yang menggabungkan teknik barat dengan nilai-nilai timur. Pengalaman awal Abaz sebagai seorang "sering alami dugaan" telah membuka mata dan misi hidup untuk mengejar transformasi hayat perniagaan tidak kira

5.00 average based on 1 rating

5 Star
100%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Reviews

  • basriazahari

    Asas facebook

    Terbaik...Amat lengkap..
Bitnami