Mungkin ramai orang yang keliru dengan konsep pelaburan. Mengapa?

Ramai diantara mereka tidak melihat kepentingan untuk melabur dan memikirkan untuk melabur dalam pasaran saham atau perbankan dilihat sebagai 'berisiko'. Walau bagaimanapun, tidakkah mereka ketahui bahawa pelaburan adalah sama pentingnya dengan perjimatan. Ini adalah kerana pokok pelaburan adalah cara untuk membuat lebih banyak wang lagi.
Maksudnya anda perlu dan mesti mula belajar bagaimana untuk melabur, lebih banyak pelaburan anda, lebih banyak lagi pertumbuhan nilai simpanan anda disebabkan oleh kesan pengkompaunan.

Apa Yang Memaksa Saya Belajar Bagaimana Untuk Melabur?

Saya pernah sampai ke tahap tertentu dalam hidup saya bahawa saya merasakan bahawa tidak kira berapa banyak wang yang dibayar kepada saya, saya berasa seolah-olah tidak dapat untuk mengembangkan simpanan wang saya. Jika saya secara terus-menerus untuk menyimpan wang saya dalam akaun simpanan tetap, kadar bank faedah adalah terlalu rendah untuk bersaing dengan kadar semasa inflasi di Malaysia; iaitu pada paras tinggi sebanyak 2.7% hingga 3.6% pada tahun 2015 dan 2016.

Pada suatu masa saya telah bertemu dengan seorang rakan yang memperkenalkan saya ke bengkel nilai pelaburan di Kuala Lumpur yang menunjukkan kepada saya cara yang selamat dan mudah untuk berkembang wang saya menggunakan strategi mengajar oleh nilai pelabur terbesar di dunia - Warren Buffett! Baca 10 Cara bagaimana Warren Buffet jadi kaya..

Sebab 1: Anda perlu merancang untuk masa depan anda (dan masa depan orang-orang yang anda sayangi)

Jumlah purata segmen kelas pertengahan Malaysia berhasrat untuk mempunyai simpanan bagi persaraan adalah RM1.9 juta, menurut kaji selidik yang dijalankan oleh Kumpulan AIA. Ia juga menyebut bahawa 53% bimbang bahawa mereka tidak akan mempunyai simpanan yang cukup bagi kehidupan persaraan.

Sekarang di sini dan tahap sekarang anda perlu ada reality check..! Ini adalah kebenaran yang dipandang remeh, ia adalah mustahil untuk mencapai jumlah yang diperlukan untuk hidup semata-mata bergantung dengan wang simpanan.

Kebanyakan responden menyatakan bahawa mereka telah guna pelbagai instrumen pelaburan untuk mencapai matlamat persaraan mereka. Manakala sebanyak 70% mengatakan bahawa melabur dalam pasaran saham adalah cara yang berdaya maju untuk mencapai matlamat ini.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, ia benar-benar penting dan perlu untuk membuat wang anda bekerja untuk anda!

Nilai Pelaburan adalah cara terbaik untuk mengalahkan kadar inflasi semasa. Berikut adalah satu contoh yang mudah untuk memberi kesan pengkompaunan:

Jika anda menyimpan hanya RM 5 sehari, RM 150 sebulan atau RM 1800 setahun, selama 40 tahun pada kadar faedah terkompaun 10%. Anda akan dapat mengumpulkan jutaan Ringgit!

Bolehkah anda menabung sebanyak RM 5 sehari untuk melabur? Sebenarnya boleh, contohnya seorang perokok yang membeli rokok yang bernilai RM 15 setiap hari. Bayangkan..So, yang merokok tu ingatlah sekiranya anda berhenti merokok anda akan jadi jutawan dalam masa 40 tahun.

Sistem pelaburan ini bukannya sains roket susah untuk difahami, ia adalah kemahiran yang sesiapa sahaja boleh belajar. Tidakkah anda mahu kemahiran seperti ini, dimana anda boleh beri bantuan berharga kepada diri dan keluarga, sahabat terdekat dalam menyediakan masa depan yang lebih baik untuk anda dan anak-anak anda?

Sebab 2: Kejatuhan Nilai Ringgit Yang Sangat Membimbangkan

Saya berada di Singapura beberapa minggu lalu di restoran tempatan berhampiran hotel saya dan mahu bayar hidangan berharga Sing $ 10. Saya dengan bangganya mengeluarkan nota RM50 dari dompet saya tetapi segera ditolak oleh juruwang. Wanita itu memohon maaf kerana dan mengeluarkan kata-katayang memeranjatkan saya, dia tidak dapat menerima ringgit kerana duit ringgit kini adalah matawang yang berisiko oleh kerana keturunan nilai, maaf kan saya , encik. Bayangkan betapa malunya saya.

Dengan nilai ringgit yang jatuh ke paras RM4.00 berbanding US dolar, ia dianggap kejatuhan nilai matawang negara yang paling teruk buat kali pertama dalam tempoh 17 tahun. Berikut adalah perkara yang anda perlu dipertimbangkan:

Kos barangan yang diimport akan meningkat dan akan dapat dilihat pada tanda harga.
Ia adalah lebih mahal untuk ke luar negara
kuasa beli dikurangkan
Makanan kegemaran anda akan menjadi lebih mahal; Amat membimbangkan kerana rakyat Malaysia memang suka makan!

Jika anda merasakan kesannya selepas pelaksanaan GST, sediakan diri anda kerana harga barangan dan perkhidmatan dijangka terus meningkat. Oleh kerana itu anda perlu cari alternatif lain kepada keperluan harian dan juga perniagaan anda.

Cara untuk berlindung terhadap nilai risiko mata wang ini adalah untuk melabur dalam online bisnes, syarikat-syarikat global dan juga self developement. Ini adalah cara yang baik untuk mempelbagaikan pelaburan akibat kejatuhan ringgit ini.

Klik Sini>>Program 10 hari Master Affiliate -PERCUMA<<